-C and P létra : 36 kg 5*1-2-3

-Húzódzkodás felső fogással : 8*7

-Clean : 40 kg 3*5-5

-Snatch : 24 kg 4 perc  (50-60 % -on)  ,48 ism.

-Nyújtás

 

 

C and P azért pihentettem a múlt héten ,mert a kulcscsont vége,ahol a delták kezdődnek ,van ott egy gömbölyű csont,amit meg lehet tapintani,ha a válladra teszed a kezed. Na most Snatch közben múlt héten hétfőn beleszúrt a jobb oldalon .Azt gondoltam,hogy a vállammal lehet valami.Pihentettem egész héten .A mai edzésnél a C and P –nél semmi gond nem volt,viszont amikor szakítani kezdtem ,a 4.percnél megint beleszúrt ,amikor a súly jön lefele és dobod be hátra .Igazából akkor fáj ,ha a vállamat vagy a csuklyámat nyomom lefele és a karomat a lábam közé bevezetem . Hazajöttem jegeltem egy kicsit és nemsoká a hengerrel megpróbálom megdolgoztatni a környékét .Jobbulást nekem!!

A bejegyzés trackback címe:

https://kettlebellbekescsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr692465496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyi gyerek · http://parittya.blogspot.com/ 2010.11.22. 14:52:14

Jobbulást Neked!

Egyébként visszaolvasva az edzéseidet - különösen, azt hogy milyen gyorsan elérted a majdnem teljes 5-ös létrát @36-tal - számomra kissé túl gyorsnak és agresszívnak tűnt a C&P.

A fájdalom fő okozója biztos ez lesz, mert a snatchek elég langyosnak tűnnek számomra.

De majd egy tapasztaltabb róka ezt biztos pontosan megmondja.

Azaz szerintem nyugi, nem kell 2 hónap alatt eljutni a @40-es létráig. Időd mint a tenger, élvezz ki minden edzést.

Vagy én edzem ilyen öregesen és lassan?

Nagy Laci RKC 2010.11.22. 15:55:40

@Sanyi gyerek: Köszi!Azaz érdekes,hogy nem is a vállam fáj,hanem a tapadás környéke és a nyomásnál meg nem fáj.Valamit elrontok ,de megpróbálok rájönni,hogy mit.Egyébként a tempó a @40-est elérve lassulni fog.Az biztos,hogy pihenőbb heteket is be kell iktatni,még akkor is ha nagyon jól megy.Öregesnek nem mondanám az edzésed,szerintem nagyon össze van rakva.Én egy kicsit keveslem a heti 3 edzést,de ezt Neked kell érezni.Meglátjuk,hogy mi lesz holnap délelőtt.Addig is henger+labda.

Csáky Csaba RKC 2010.11.22. 20:56:54

Hasonló érzéseim voltak a jobb vállammal néhány hete. Annyi a különbség, hogy én egy kapkodós VO2 max snatch közben szedtem össze. Ahogy utána gondoltam a történetnek, a snatch alsó holtpontján kiengedhettem a tokból a vállam és ez okozhatta. Tehát előre és lefelé ment túl az ízület a 24-es súllyal. Nyomásnál nekem sem volt gond, de teljesen váratlan helyzetekben tudott beszúrni.
Nálam két hetes snatchmentesség és a jó öreg TGU segített. Sok török, meg némi fej felett súlytartás volt a kezelés. Jobbulást!

Nagy Laci RKC 2010.11.22. 21:56:34

@Csáky Csaba RKC: Köszi Csabikám!
Most megerősítettél abban amit gondoltam erről az egészről.Még ha nehéz is a @36-os,akkor sem lehet a nyomástól,mert akkor annál jött volna elő.És nyomásnál abban a szögben egyáltalán nem érzem.Ahogy megvoltam a C and p létrával,meg a Cleannel semmi gond nem volt .Volt egy sanda gyanúm,hogy az izületi tokból engedem ki a vállam és attól lehet a fájdalom.Úgy álltam neki a snatch-nek,hogy ma még inkább pihentetem de aztán mégis.Végig figyeltem a vállamra egészen a 4.percig ahol egy picit jobban kiengedtem és egyből berobbant a szúró érzés.Ahogy föntről elindítottam a súlyt és húztam lefele akkor éreztem.Snatch-eket hanyagolom egy kicsit.Az az érdekes ,hogy én 1 héten csak egyszer szakítok és most jön elő,bezzeg amikor heti 3 Vo2 volt,akkor meg semmi.Kipróbálom a törököt,halót meg egy kis statikus tartást.Kíváncsi vagyok a holnapi edzésre.Köszi a tippeket!

Csáky Csaba RKC 2010.11.23. 12:07:09

Szerintem ha a pressnél sérülsz meg, főleg nagy súlynál azt azonnal jelzi az izület abban a helyzetben. Mivel C&P-t csináltál előfordulhat még, hogy a clean alsó holtpontjánál húzta ki a tokból a vállad a súly. A gyógymódként én ugyanazt alkalmaznám amit tegnap írtam.
süti beállítások módosítása